Categoriiretete

Fursecuri de ovăz cu banane

Servire – 16 porții

Preparare – 15 minute

Gătire – 12-14 minute

Ingrediente:

 1 banană medie coaptă, decojită

 75 g zahăr granulat

 60 g zahăr brun

 80 ml ulei din semințe de struguri

 5 ml esență de vanilie

 125 g făină simplă

 170 g fulgi de ovăz

 2 g bicarbonat de sodiu

 2 g scorțișoară măcinată

 2 g sare de mare

 85 g picături de ciocolată neagră

 50 g nucă de cocos neîndulcită

 Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180⁰ C. Întindeți hârtie de copt pe 2 tăvi.
  2. Într-un bol mediu, zdrobiți banana cu zahărul granulat și brun, uleiul de struguri și esența de vanilie, amestecați până se omogenizează.
  3. Puneți făina, fulgii de ovăz, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, sarea, picăturile de ciocolată neagră și cocosul peste amestecul de banană și amestecați cu mâinile pentru până când aluatul devine omogen și lipicios.


  4. Faceți biluțe din aluat de aprox. 3-4 cm, le aranjați pe folia de copt la o distanță de 5-6 cm între ele. Folosind mâinile umede, bateți ușor biluțele până devin plate de 5 cm.
  5. Puneți la copt timp de 12-14 minute sau până prind o culoare aurie. Lăsați să se răcească timp de 3 minute, le luați de pe foaia de copt și le puneți pe un grătar special pentru prăjituri sau pe un blat pentru a se răci complet. Fursecurile se mențin proaspete într-o caserolă etanș, aproximativ 5 zile.

 Știați că:

Ovăzul este un adevărat super aliment, conține beta-glucan, o fibră solubilă care încetinește absorbția carbohidraților în sânge și care face corpul nostru să nu mai producă și să depoziteze atât de multă grăsime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.