Categoriiarticole retete

Spanac cu naut

Pentru 4 portii din aceasta reteta ai nevoie de:

  • 1 punga de spanac frunze congelat
  • 2 cutii de naut
  • 4 catei de usturoi
  • o bucatica de ardei iute
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita cumin macinat

Pentru mai multa savoare, poti folosi si spanac proaspat, pe care il cureti si il oparesti dinainte. Daca nu doresti sa folosesti naut din conserva, poti inmuia peste noapte 200 g de naut si il poti fierbe pana cand este moale.

Sa trecem la treaba ­čÖé

Pune spanacul la aburi sau la fiert pana cand se inmoaie. Nu trebuie sa il lasi la decongelat.

Intre timp intr-o oala / tigaie pune uleiul de masline, ardeiul iute si usturoiul maruntit.

Lasa pe foc 1-2 minute. Usturoiul nu ar trebui sa se ingalbeneasca sau sa se prajeasca, ci pur si simplu sa devina usor auriu.

Adauga spanacul si nautul scurs. Amesteca pentru ca aromele sa se intrepatrunda si mai lasa 5-10 minute la foc mic. Adauga cuminul si zeama de lamaie si amesteca din nou.

Asta e tot. Mananci o mancare fara gluten, cu multe proteine vegane si fibre.

Sa ai pofta!



sursa-http://reteteverzi.ro/

Faci un comentariu sau dai un r─âspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *