Categoriiretete

Tabbouleh de linte și conopidă

Servire – 4 porții

Preparare – 20 minute

Ingrediente:

 1 căpățână mică de conopidă

 15 g pătrunjel cu frunze plate, tocat

 30 g pătrunjel creț, tocat

 140 g castraveți, cubulețe

 175 g roșii, cubulețe

 1 legătură mică de ceapă verde, tăiată subțire

 125 g linte maro, (se poate folosi din conserva sau care trebuie fiartă înainte)

 15 g frunze de mentă, tocate

 Coaja și sucul de la 2 lămâi

 30 ml ulei de măsline

 sare

 piper negru

 Mod de preparare:

  1. Curațați conopida de frunze si spălați-o bine sub jet de apă. Conopida o rupeți în bucățele. Puneți bucățile într-un robot de bucătărie și pulsați de 6-7 ori, până când seamănă cu orezul.
  2. Într-un castron mare, amestecați conopida, pătrunjelul cu frunza plată, pătrunjelul creț, castravetele, roșia, ceapa verde, lintea și menta. Adăugați coaja și sucul de la lămâi și uleiul de măsline și amestecați. Asezonați cu sare și piper după gust și apoi se poate servi.




 Știați că:

Conopida conține aproape fiecare vitamină de care aveți nevoie, inclusiv vitaminele C și B6, deci este excelentă pentru o dietă bazată pe plante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *