Categoriiretete

Tăieței cu susan

Servire – 4 porții

Preparare – 10 minute

Gătire – 15 minute

Ingrediente:

10 g sare de mare

450 g linguine fără ou

60 g tahini (pastă de susan)

60 g unt de arahide

30 ml sos de soia

30 ml oțet din orez

30 g ghimbir ras

5 ml ulei de susan

5 g sos de usturoi cu ardei iute

morcov, tăiat julien sau răzuit pe lungime

1 castravete, tăiat julien sau răzuit pe lungime

45 g gomasio

60 g ceapă verde, tăiată subțire

 Mod de preparare:



  1. Puneți o oală mare de apă la fiert la foc mediu-mare. Adăugați sarea și pastele linguine și fierbeți timp de 8-10 minute sau conform instrucțiunilor pachetului până când pastele sunt fragede. Pastele se clătesc sub apă rece, se scurg și se pun deoparte.
  2. Într-un castron mare amestecați împreună tahini-ul, untul de arahide, 60 ml de apă caldă, sosul de soia, oțetul de orez, ghimbirul, uleiul de susan, și sosul de usturoi cu ardei iute.
  3. Adăugați pastele linguine fierte, morcovul și castravetele peste sos și amestecați ușor. Se ornează cu gomasio și ceapa verde.

 Știați că:

Tahini este o pastă făcută din semințe de susan măcinate și, folosind-o, veți obține majoritatea vitaminelor sale: E, B1, B2, B5 și B15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *