Categoriiarticole retete

Tocană de arahide cu fasole pinto

Servire – 6 porții

Preparare – 25 minute

Gătire – 45 minute

Ingrediente:

 15 g de ulei de cocos

 1 ceapă mică tăiată marunt

 1 cățel de usturoi tăiat mărunt

 1 cartof dulce mare, curățat și tăiat cuburi

 5g de pudră de ardei iute

 2g de piper cayenne

 400g roșii tăiate

 600 ml supă de legume

 125 g unt de arahide

 450 g fasole pinto gătită (se poate înlocui și cu alt tip de fasole boabe)

 45 g verdețuri tocate, la alegere (salată verde, măcriș, rucola)

 sare și piper negru

 frunze de coriandru tocate pentru decor



 Mod de preparare:

  1. Într-o oală medie, încălziți uleiul de cocos la foc mediu-mic până devine lichid. Se adaugă ceapa și se gătește 2-3 minute. Apoi se adaugă usturoiul și se mai lasă pe foc 1 minut.
  2. Se adaugă cartoful dulce, pudra de ardei iute și piperul cayenne. Se amestecă pentru a se combina între ele. Se toarnă supa de legume și roșiile tăiate. Se lasă să fiarbă, apoi se reduce la foc mic și se mai fierbe descoperit timp de 5 minute.
  3. Se amestecă untul de arahide. Se pune înapoi la fiert se reduce la foc mic și se mai fierbe acoperit timp de 10 minute.
  4. Se adaugă fasolea pinto și verdeața. Se pune din nou la fiert, la foc mic și se mai lasă acoperit timp de 15 minute. Se asezonează cu sare și piper după gust. Ca decor se adaugă frunzele de coriandru tocate și se servește imediat.

 Știați că:

Dacă adăugați multe verdețuri în rețeta aceasta, atunci va conține multe minerale și fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *